پنجشنبه 30 فروردین 1403  
1394/8/5 سه‌شنبه

درباره دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور در سال 1367 پس از تجمیع امکانات دانشگاه آزاد ایران و ابوریحان بیرونی، به عنوان تنها دانشگاه آموزش باز و از دور در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد. مدارکی که این دانشگاه به دانشجویانش اعطاء می‌نماید معتبر و هم تراز مدارک دیگر دانشگاه‌های دولتی است. پیام نور فعالیت آموزشی خود را با پذیرش اولین گروه دانشجویی در 5 رشته تحصیلی و در 28 مرکز آغاز کرد. دانشگاه پیام نور علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری که سالیانه توسط سازمان سنجش برگزار می‌گردد؛ از طریق برگزاری دوره‌های فراگیر نیز دانشجو می‌پذیرد. این دانشگاه در حال حاضر دارای 495 مرکز و واحد در سراسر کشور است که به شکل استانی در 31 استان ساماندهی شده‌اند و نیز دارای یک مرکز برون مرزی تحت نام دفتر برنامه ریزی و هماهنگی مراکز بین‌الملل است که در سازمان مرکزی مستقر می‌باشد. تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه در رشته‌های مختلف بالغ بر 3800 نفر و تعداد دانشجویان بالغ بر 850 هزار نفر است.

 روسای دانشگاه از سال 67 تا کنون

 ریاست دانشگاه                      دوره ریاست در دانشگاه

میر محمود ساعی                            1367-1366

دکتر نصرت الله ضرغام                        1368-1367

دکتر حسن ظهور                              1374-1368

دکتر حسین صادقی شجاع                1376-1374

دکتر حسن ظهور                             1384-1376

دکتر علی رضا علی احمدی               1387-1384

دکتر سید محمد حسینی                  1388-1387

دکتر حسن زیاری                            1388 تا 1392

دکتر ابوالفضل فراهانی                          1392 تا 1393 

دکتر محمدعلی سرلک                            1393تا 1394

دکتر علی اصغر رستمی ابوسعیدی            1394 تا  آذر 1396

دکتر محمدرضا زمانی                                آذر 1396 تاکنون

آموزش باز و از دور

آموزش باز و از دور،‌ نظام آموزش نوینی برای سامان دادن به فرایند یاددهی- یادگیری است که یک مرکز آموزشی از طریق کاربرد رویکردهای مختلف و استفاده از یک یا چند رسانه، آموزش دانشجو را انجام می‌دهد. شیوه آموزش باز و از دور، عمدتا با توجه به ویژگی‌های اقلیمی، ‌اقتصادی و جمعیتی کشورها شکل گرفته است. این نوع آموزش که به صورت مکاتبه‌ای از اواخر قرن 19 میلادی در اروپا و امریکا شروع شد، با ویژگی‌های کنونی خود، ‌از اواسط دهه شصت میلادی در اروپا اشاعه و گسترش یافت.

این نظام با تکامل سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات به شکل امروزی رایج شد. آموزش باز و از دور با بهره‌مندی از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی و مشارکت یادگیرندگان فرایند یادگیری را با آسان‌تر می‌کند.

بیانیه ارزش دانشگاه

دانشگاه پیام نور، دانشگاهی است با هویت اسلامی- ایرانی که برای ایفای نقش و مسئولیت خود در جهت تحکیم جایگاه علمی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های باز و آموزش از دور دنیا به گسترش رشد و تعالی تقوی و فضائل انسانی، ارتقاء علمی و پژوهشی، تعمیق جنبش نرم افزاری، امید بخشیدن و گسترش دامنه دانش، یادگیری در همه جا، همه وقت و برای همه در محیطی ایمن و مبتنی بر عدالت در راستای سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران در سطح ملّی و جهانی اهتمام می‌ورزد.

چشم انداز دانشگاه

دانشگاه پیام نور در افق 1404 دانشگاهی با ویژگی‌های ذیل است:

v       توسعه یافته، پویا، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی ایران و متکی بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی- ایرانی

v       توانا در تولید، انتشار و حفظ دانش و پژوهش‌های متکی بر آموزش‌های نیمه حضوری، باز و از دور و توانمند در راستای حل چالش‌های جهانی

v       پویا در جهت جذب نیروهای خلاق و نخبگان علمی و پژوهشی

v       جامع و فراگیر در گستره سرزمینی و فراسرزمینی منطبق با استانداردهای جهانی

v       دارای تعامل سازنده و مؤثر با مراکز علمی جهان در زمینه علم و فناوری و پژوهش براساس مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران

 شهرفرهنگی شبستر از لحاظ موقعیت جغرافیایی در 57 کیلومتری شمال غربی تبریز (مرکز استان آذربایجان شرقی) قرار دارد و دانشگاه پیام نور مرکز شبستر به دلیل نزدیکی به مرکز استان و شهرهای پر جمعیت هم‌جوار مانند مرند و سلماس، پذیرای دانشجویان غیربومی زیادی است. دانشگاه پیام نور مرکز شبستر در سال 1372 کار خود را با ایجاد دو رشته تحصیلی مدیریت بازرگانی و ریاضی آغاز نمود. تا سال 1379 امور اداری و آموزشی این مرکز در یک ساختمان استیجاری در مرکز شهر شبستر و محل برگزاری کلاس‌های رفع اشکال گروهی، در یک مدرسه قدیمی انجام می‌پذیرفته است. در این مدت مسئولین و هیئت موسس این مرکز تلاش‌های زیادی را جهت تهیه زمین و احداث ساختمان اداری آموزشی انجام دادند که نتیجه آن کلنگ زنی احداث ساختمان اداری آموزشی پیام نور در واحد بنیس فعلی می‌باشد. اما این تلاش‌ها نی…
[12:28 PM, 4/30/2022] علی کرمی: معرفی شهرستان شبستر
سابقه تاریخی

شهرستان شبستر كه در دفاتر مالياتي سابق و مكاتبات اداري به نام (ارونق و انزاب) مضبوط و در بين اهالي محل و شهرستان‌هاي همجوار به نام گونئي مشهوراست، درشمال غربي تبريز واقع شده است. شبستر از شهرهای قديم آذربايجان است که نام آن در كتاب‌های بسياری آمده است. بخشی از آوازه شبستر نیز به وجود بزرگانی چون شيخ محمود شبستری صاحب مثنوی گلشن راز و ميرزا علی اكبر معجز شبستری شاعر طنزسرای برجسته آذربايجان مربوط می‌شود.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان شبستر با وسعت 2630 كیلومتر مربع (5.8 درصد مساحت استان) در 65 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال با شهرستان‌های مرند و ورزقان، از سمت شرق با شهرستان تبریز، از سمت غرب با استان آذربایجان غربی و دریاچه ارومیه و از سمت جنوب با شهرستان‌های تبریز و اسکو هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان شبستر دارای سه بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های سیس، گونئی مرکزی و گونئی شرقی)، صوفیان (شامل دهستان‌های چله‌خانه، میشو جنوبی و رودقات) و تسوج (شامل دهستان‌های چهرگان و گونئی غربی)، نه نقطه شهری به نام‌های شبستر، خامنه، سیس، شندآباد، کوزه‌کنان، وایقان، شرفخانه، صوفیان و تسوج و 82 آبادی می‌باشد.

جمعیت

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال 1390، جمعیت شهرستان شبستر در حدود 124499 نفر (3.3 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 15663 نفر برآورد شده است. جمعیت شهری این شهرستان 60393 نفر و جمعیت روستایی آن 64106 نفر و تعداد خانوار آن 37386 خانوار است.

اقلیم و آب و هوا

كوهستان ميشو که در امتداد كوه‌هاي قره‌داغ قرار گرفته مانند ديواري سرتاسر شمال شهرستان شبستر را مي‌پوشاند و اين شهرستان را از شهرستان مرند و خوي جدا مي كند. تنوع زيستي و جانوري اين كوهستان تأثيرات اكولوژي و اكوسيستمي غیرقابل انکاری در آب و هوا و زيست بوم منطقه داشته است. آب و هوای شهرستان شبستر در تابستان‌ها معتدل و در زمستان‌ها سرد است. اثر بادهای مرطوب مديترانه‌ای که از فراز کوه‌های مرزی ترکيه و آذربايجان غربی می‌رسند، در اين منطقه کاملا نمايان است. به علاوه رطوبت درياچه اروميه در اين شهرستان موثر است. به طور کلی آب و هوای شهرستان شبستر معتدل و نيمه مرطوب بوده و در شهر شبستر بيشترين درجه حرارت در تابستان‌ها 28 درجه بالای صفر و کم‌ترين آن در زمستان‌ها 18 درجه زير صفر است. ميزان بارش سالانه در شهر شبستر به طور متوسط در حدود 350 ميلی‌متر است.

وضعیت اقتصادی

شبستر يک منطقه كشاورزی است و باغ‌های ميوه و تاكستان‌ها، شهر را در ميان گرفته‌اند. فرآورده‌ها و محصولات كشاورزی شبستر را گندم، جو، بنشن، دانه‌های روغنی، گياهان علوفه‌ای، گلابی، سيب، گردو، زردآلو، گيلاس، آلبالو، گوجه، آلو و هلو تشکیل می‌دهد. دامداری و دامپروری از فعاليت‌های بسيار مهم شهرستان شبستر به شمار می‌آید. اين امر به دليل وضعيت خاص منطقه و وجود مراتع غنی از رونق كامل برخوردار است. فعاليت اين شهرستان در زمينه زنبورداری نيز  چشمگير است. در رشته صنايع بيشترين اهميت را در شهرستان شبستر كارخانه سيمان صوفيان دارا است كه با توجه به ظرفيت نسبتا زيادش مقدار قابل توجهی نيروی كار منطقه را به خود جذب كرده است. فعالیت غالب صنعتی در شهرستان شبستر بر پایه صنایع تولید محصولات كانی غیرفلزی و صنایع غذایی و تبدیلی كشاورزی استوار است. با توجه به سهم بالای شهرستان از محصولات باغی، رتبه اول در زمینه پرواربندی گوساله و گوسفند، وجود منابع آبی نسبتاً مناسب و چراگاه‌ها و مراتع كوهستانی و دشتی مناسب، اولویت سرمایه گذاری این شهرستان در بخش‌های كشاورزی و دامداری می باشد.

نقاط تاریخی و دیدنی

مسجد جامع تسوج (مربوط به قرن دهم هجري)، مقبره شیخ محمود شبستری (مربوط به قرن هفتم هجري)، شهر تاریخی سیس (در۱۴ کيلومتري شبستر و دارای آثاری چون سنگ حجاري شده قيزيل‌داش، مزار پير رجب، مزار شيخ اسماعيل، مسجد محمد حنيفه ومقبره باله حسن)


درباره دانشگاه پیام نور شبستر

شهر شبستر از لحاظ موقعیت جغرافیایی در 60 کیلومتری شمال غربی تبریز (مرکز استان آذربایجان شرقی) قرار دارد و دانشگاه پیام نور مرکز شبستر به دلیل نزدیکی به مرکز استان و شهرهای پر جمعیت همجوار مانند مرند و سلماس، پذیرای دانشجویان غیربومی زیادی است. دانشگاه پیام نور مرکز شبستر در سال 1372 کار خود را با ایجاد دو رشته تحصیلی مدیریت بازرگانی و ریاضی آغاز نمود. تا سال 1379 امور اداری و آموزشی این مرکز در یک ساختمان استیجاری در مرکز شهر شبستر و محل برگزاری کلاسهای رفع اشکال گروهی، در یک مدرسه قدیمی انجام میپذیرفته است. در این مدت مسئولین و هیئت موسس این مرکز تلاشهای زیادی را جهت تهیه زمین و احداث ساختمان اداری آموزشی انجام دادند که نتیجه آن کلنگ زنی احداث ساختمان اداری آموزشی طبق نقشههای تیپ دانشگاه پیام نور در واحد بنیس فعلی میباشد. اما این تلاشها نیز مسئولین مرکز را متقاعد نکرد و این عزیزان تلاشهای مضاعفی را برای بهبود وضعیت مرکز انجام دادهاند. طی مذاکرات متعددی که با آقایان حاج حسن آقاخانی و مهندس حسین مؤدب، نمایندگان حاج یوسف کلاهی (خیّر آذربایجانی) در شبستر انجام گرفت، سر انجام این بزرگمرد خیر ساختمانی با زیربنای 3000 مترمربع در زمینی به مساحت 6000 مترمربع با محوطهسازی بسیار زیبا و در بهترین نقطه شهر فرهنگی شبستر به دانشگاه پیام نور اهداء نمودند .

 موقعیت جغرافیایی دانشگاه پیام نور شبستر

فاصله دانشگاه تا شهرهایی که از آنها دانشجو می پذیرد:

تبریز: 57 کیلومتر

تهران: 625 کیلومتر

مرند: 45 کیلومتر

حاج یوسف کلاهی خیر وبانی ساختمان دانشگاه پیام نور مرکز شبستر

حاج یوسف کلاهی یکی از بزرگمردان خیر آذربایجانی است. ایشان در سال 1379 ساختمان بسیار زیبایی را به صورت کاملاً آماده بهرهبرداری به دانشگاه پیام نور مرکز شبستر اهداء نمودند. ساختمـــان دوطبقه این دانشگاه، 3000 مترمربع زیربنا دارد که در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع با محوطهسازی بسیار زیبا و در بهترین نقطه شهرستان شبستر احداث گردیده است. مساعدت و الطاف این خیر گرانمایه به دانشگاه پیام نور همچنان ادامه دارد. اهداء یک دستگاه سواری پژو 405 و کمک به دانشجویان کم بضاعت این مرکز از دیگر فعالیتهای حسنه ایشان بشمار میآید.

جناب حاج آقای یوسف کلاهی در تهران سکونت دارند و حاج حسن آقاخانی نماینده ارجمندشان در شبستر به امور مربوط به ایشان رسیدگی میکنند. حاج حسن آقاخانــی خود یکی دیگر از خیرین شبستری است و تاکنون تمام اوقات خود را صرف امور خیریه کرده است. . برای این دو بزرگوار و خانواده محترمشان طول عمری توأم باعزت و سربلندی آرزو داریم.

امکانات دانشگاه

سایت کامپیوتر دانشگاه پیام نور شبستر

دانشگاه پیام نور شبستر از ۲ ساختمان تشکیل شدهاست و تعداد بسیاری دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند. از امکانات این دانشگاه میتوان به:

 مرکز شبستر: آزمایشگاه زمین شناسی و لابراتوار زبان آزمایشگاه زبان انگلیسی در دو بخش مجزا، سایت کامپیوتر

آزمایشگاه زیستشناسی (واحد بنیس)، آزمایشگاه فیزیک (واحد بنیس)، آزمایشگاه شیمی (واحد بنیس)، کلاسهای مدرن مجهز به وسایل آموزشی چند رسانهای، کتابخانه مرکز شبستر و کتابخانه واحد بنیس اشاره کرد. همچنین این دانشگاه از امکانات سایر دانشگاهها هم به صورت اجارهای استفاده میکند. این دانشگاه به دلیل پذیرش بومی دانشجو فاقد خوابگاه میباشد.

افتخارات دانشگاه پیام نور شبستر

برگزاری همایشهای بین المللی  شبستر  در قلمرو  تاریخ  و فرهنگ ایران اسلامی با عناوین مختلف (وقف -انسان و هویتهای فراموش شده و... درسه سال متوالی )

این دانشگاه در سال تحصیلی گذشته به عنوان قطب علمی زیستشناسی شمال غرب کشور شناخته شد. افتخاری که برای یک دانشگاه کوچک بسیار با ارزش میباشد.

طرحهای عمرانی

ساخت سر در دانشگاه پیام نور شبستر

این دانشگاه هرساله تحولات عمرانی زیادی را تجربه می کند . از جمله تغییرات داخلی ساختمانها. ساخت سردر بزرگ. تغییرات محوطه. نصب دوربینهای مدار بسته. مکانیزه کردن دانشگاه.ساخت ساختمان سالن گفتمان دانشجویی